Dalekohledy WX 7x50 IF/WX 10x50 IF k 100. výročí firmy Nikon

100 let špičkových optických technologií spojených dohromady s nadšením a perfektním řemeslným zpracováním. Dalekohledy WX 7x50 IF / WX 10x50 IF, které jsou klenotem na koruně produkce dalekohledů Nikon, jsou nyní nabízeny v sérii k 100. výročí firmy Nikon. Tyto dalekohledy jsou zkonstruovány pro náročné pozorovatele hvězdné oblohy a jejich nedostižné širokoúhlé zorné pole vnáší život do hvězdné oblohy a poskytuje uživatelům pocit, jako kdyby kráčeli ve vesmíru mezi hvězdami.

Objevte klenot na vrcholu sta let produkce excelentní optiky – špičkové astronomické dalekohledy Nikon WX s bezkonkurenčně širokoúhlým zorným polem.

Řada dalekohledů WX je určena pro náročné pozorovatele hvězd a nabízí fenomenální optickou výkonnost, která vás přenese hluboko do hvězdné oblohy a odhalí nové detaily a barevné nuance. Optický systém rovnače pole poskytuje vynikající brilanci až do krajů zorného pole, zatímco hranoly typu Abbe-Koenig nabízejí jasnější zorné pole. Nejkvalitnější materiály zaručují působivé vizuální zážitky – každý tubus obsahuje tři optické členy ze skel ED a vysoce kvalitní vícenásobné antireflexní vrstvy na všech čočkách a hranolech.

Spatřete, jak hvězdy ožijí prostřednictvím výjimečné optické konstrukce a řemeslného zpracování.

Dalekohled Nikon WX

VÝJIMEČNÝ JAS PRO PŮSOBIVÝ OBRAZ

Cesta daleko do hlubin hvězdné oblohy s působivě jasným zorným polem. Úplný odraz a vysoká hodnota propustnosti světla hranolů typu Abbe-Koenig zaručují výjimečnou úroveň jasu obrazu, která je potřebná pro doplnění výjimečného optického výsledku v oblasti širokoúhlého zorného pole. Vrstva pro fázovou korekci na střechách hranolů koriguje fázový posun světla při jeho odrazu uvnitř hranolů, takže je k dispozici vždy obraz s vysokým rozlišením a vysokým kontrastem. Pozdvihnete-li oči k obloze s dalekohledy řady Nikon WX, objevíte více, než jste doposud považovali za možné. Při pohledu na třpytící se obraz široké hvězdné oblohy bez pocitu omezení vašeho zorného pole získáte dojem, jako kdybyste se procházeli v kosmu mezi hvězdami.

Dalekohled Nikon WX

EXTRÉMNĚ ŠIROKOÚHLÉ ZORNÉ POLE A VELKÉ PŘEDSUNUTÍ VÝSTUPNÍ PUPILY OKULÁRŮ

Aby bylo možné zaručit každému – včetně nositelů brýlí – vynikající pozorovací zážitek, překonali konstruktéři dalekohledů Nikon WX extrémní konstrukční nároky a dosáhli velkého předsunutí výstupní pupily okulárů v kombinaci s extrémně širokoúhlým zorným polem. Dalekohledy WX 10×50 IF nabízejí zdánlivý zorný úhel 76,4 ° a předsunutí výstupní pupily okulárů 15,3 mm. Pokročilá optická konstrukce zaručuje, že špičkový obraz je rovněž komfortně pozorovatelný.

DLOUHODOBÝ POZOROVACÍ KOMFORT

Řada dalekohledů Nikon WX je vytvořena tak, aby zaručovala maximální komfort i při dlouhodobých pozorováních. Hořčíková slitina zaručuje vysokou odolnost a nízkou hmotnost těla, zatímco otočné a posuvné gumové očnice zvyšují pozorovací komfort – bez ohledu na to, jaká je délka vašeho pozorování. Šest záskoků na očnicích umožňuje snadné umístění očí do správné pozice výstupní pupily, takže jste ihned dokonale připraveni na nový svět pozorování hvězdné oblohy. Intervaly mezi jednotlivými záskoky se během vysouvání očnic zmenšují pro snazší nastavení v případě uživatelů, kteří nenosí brýle.

BEZKONKURENČNÍ OPTICKÝ VÝKON

Zažijete pozorování hvězd jako nikdy předtím, s působivou ostrostí v rámci extrémně širokoúhlého zorného pole. Užijte si uchvacující pohled na shluky hvězd nebo galaxií za současného pozorování jednotlivých hvězd jako ostrých bodů. Optický systém rovnače pole koriguje zklenutí pole a zaručuje křišťálově čistý obraz od středu až do krajů. Každý tubus obsahuje tři optické členy ze skel ED (optické členy s extrémně nízkým rozptylem světla) pro kontrastní obraz s vysokým rozlišením a korekci barevné vady, takže budete moci pozorovat jemné barevné rozdíly mezi hvězdami až do krajů zorného pole. Všechny čočky a hranoly jsou opatřeny vysoce kvalitními vícenásobnými antireflexními vrstvami pro stejnoměrně vysokou propustnost v celém rozsahu viditelného světla a získání přirozenějšího a brilantnějšího obrazu. Kombinace špičkových nejmodernějších technologií a excelentních materiálů zaručuje dech beroucí pozorování noční oblohy.

Dalekohled se dodává ve dvou variantách :

Nikon WX 10x50 a Nikon WX 7x50

Základní parametry jsou:

Skutečné zvětšení:       10x  /  7x

Účinný průměr objektivu:   50mm

Zorný úhel (reálný):   9°  /  10,7°

Velikost zorného pole ve vzdálenosti: 157m/1000m    /   188m/1000m

Průměr výstupní pupily:   5mm  /  7,1mm

Předsunutí výstupní pupily okuláru:  15,3mm  /  17,7mm

Nejkratší zaostřitelná vzdálenost:  20m   /   12,3m

Rozměry: 291 x 171 x 80mm  |  272 x 171 x 80mm

Hmotnost:  2505g  / 2420g

Nastavení osové vzdálenosti okulárů:  58–78mm

Dioptrická korekce:      -6 až +5   / -6 až +4

Odolnost proti vodě(2):  5 m po dobu 10 min

  • 1. Zdánlivý zorný úhel je vypočten podle pokynů normy ISO 14132-1:2002.

  • 2. Tyto dalekohledy jsou vodotěsné a neutrpí žádné poškození optického systému v případě potopení nebo upuštění do vody o maximální hloubce 5 m po dobu 10 minut. Dalekohledy NEJSOU určeny pro použití pod vodou

Pro cenu a dodací podmínky ná s prosím kontaktujte.